Over ons Nieuws
Start sloop flats Ipperakkeren

19-8-2024

Feestelijke start sloop flats aan de Ipperakkeren in Kerkdriel


Maandag 19 augustus was een bijzondere dag voor de buurt rond de Ipperakkeren in Kerkdriel. De sloop van de drie iconische flats ging feestelijk van start, in het bijzijn van vele omwonenden en oud-bewoners. Wethouder Michiel Alexander de Raaf had de eer om het startsein te geven door zelf met een kraan het eerste deel van een flat te slopen. Het moment werd met applaus en bewondering ontvangen, terwijl de aanwezigen het begin van een nieuw hoofdstuk voor de wijk vierden.


De gezellige sfeer tijdens de bijeenkomst benadrukte het gevoel van saamhorigheid in de buurt. Veel kinderen uit de omgeving keken vol enthousiasme toe en genoten van de festiviteiten. Voor velen brachten de flats herinneringen boven aan een fijne tijd waarin ze zijn opgegroeid, terwijl anderen opgelucht waren dat de overlast uit het verleden nu plaatsmaakt voor vernieuwing.


Een bijzonder moment tijdens de bijeenkomst was de overhandiging van een foto door Joris Verbeek, directeur-bestuurder van Woningstichting Maasdriel. De flats zijn opgenomen in een nieuw boek van Stichting Achterland over markante plekken in Gelderland. “Deze plek is een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van Maasdriel en staat nu symbool voor de toekomst,” aldus Verbeek. Het boek, waarin de flats vereeuwigd zijn, verschijnt later dit jaar.


Woningstichting Maasdriel kijkt met trots terug op een geslaagde start van de herontwikkeling. De sloop van de flats maakt plaats voor de bouw van 48 nieuwe, moderne woningen. Dit project markeert een frisse, positieve toekomst voor de wijk en biedt nieuwe kansen voor de inwoners van Kerkdriel. De woningstichting kijkt ernaar uit om samen met de buurt te bouwen aan deze nieuwe toekomst.